En exceptionellt bra hund

2014-12-30 19:43:19 Animals, Den Allsmäktige Lingonrenen Life, Den Allsmäktige Lingonrenen

Om Vimse hade varit tillsalu hade hans annons troligtvis sett ut så här:

Hantering av pinnar

Om du kastar en pinne hittar du den troligtvis aldrig igen. Pinnen kommer bli jagad, men sedan snarast utbytt till en mycket bättre pinne som förmodligen luktar grävlingbajs.

Hörsel
Va?

Ro och vila
Finns inte. Om det inte finns en soffa med exceptionellt bra ryggstöd att ligga på. Och förstöra. För evigt.

Sociala färdigheter
Beware of the dog. Vimse bryr sig väldigt mycket om alla. Så mycket att han alltid alltid alltid vill krama dig hur allergisk, hundrädd eller ren du än är. Du kommer aldrig någonsin vara ren igen.
 
Aldrig. Någonsin.

Gos
Det finns ingen kö. Vimse ÄR kön. Alla andra (Laban) bör skingra sig. Om kön inte upplöses snarast kan det kompenseras med köttbullar. Eller korv. Eller lasagne. Eller annat ätbart. Ostbågar går också bra.
 
Andra färdigheter

Vimse har en outtalad talang för stöld av skumtomtar. Vimse älskar skumtomtar. Alla skumtomtar tillhör Vimse. Oavsett du vill det eller inte. Det är bara så. Ifrågasätt inte. Du kommer aldrig se dina skumtomtar igen. 
 
Vimse har också en särdeles utstuderad teknik när det kommer till bärande-av-mat-i-öppen-förvaringsbox. Vimse spiller inte. Någonsin. Han bär mycket tyst och utan att spilla till sitt Kungadömme (soffan) för att sedan äta upp stöldgodset. Stöldgods ätes nämligen lämpligast på kungligt vis, vilket inte inkluderar hårt trägolv.
 
Om du vill köpa Vimse så kostar det tre korvar, en form lasagne och sju påsar skumtomtar. 
 
 

Julstress deluxe!

2014-12-19 07:40:56 Life, Den Allsmäktige Lingonrenen

Det råder organiserat kaos i tomtestugan just nu. Det är slutspurt inför julafton och tomteverkstaden är underbemannad. Grovt underbemannad. Alla nissar verkar ha bränt ut sig eller tagit en sista minuten till Thailand, för jag sitter ensam här och försöker få ihop alla klappar samtidigt som jag överdoserar julte som smakar after eight. 
 
En ynka liten klapp är klar. Stakar mig framåt ungefär lika snabbt som en elefant på skridskor i öknen.
 
Ett tips från coachen är att ha byxor på sig vid användning av limpistol.
 
 
 
Men God Jul på er!
 
 

Tog en liten åktur... Till andra sidan Sverige.

2014-12-14 20:20:04 Photography, Den Allsmäktige Lingonrenen

Kände för att åka till Skåne, så jag gjorde det. Efter sju och en halv evighet i bil samt ett snabbstopp vid Brahehus var jag framme! Passade på att knäppa några bilder. Det blåser i stort sett alltid vid ruinen. I alla fall när jag varit där tidigare. Idag blåste det extra mycket, samtidigt som vattnet var argt som tusan! Vilket gav vackra ljuseffekter på ytan i samspel med solljuset.