Hur man INTE söker till Polishögskolan.

Publicerad 2015-04-17 22:34:23 i Life, Den Allsmäktige Lingonrenen

Så, i veckan var det dags. 

Testerna. 
 
Livets öde, domedagen o.s.v. 
 
Torsdag och fredag var det dags, med datumet inpräntat i både hjärna och almanacka. Göteborg var the place to be. Andra sidan Sverige alltså. Klev upp omänskligt tidigt på onsdag morgon för att hinna med alla dagssysslor innan lunch. Ifrågasatte min intelligens när jag valde att sova i Katrineholm trots att jag var tvungen att åka tillbaka till Nyköping för att ta hand om hästarna, för att sedan åka till Katrineholm igen för att åka med tåget till Götet. Så det började där. Kastade på mig stallkläderna och åkte till stallet. Dundertunnan drog, dagen till ära, ut genom grinden och skrattade mig skadeglatt i ansiktet när hon åt av gräset på stallplanen!
 
Hastar hem och packar väskan. Vilket jag inte gjort typ dagen innan eller så, för det är ju onödigt. Living on the edge liksom! Duschar, byter om, går till tåget, glömmer äta lunch. Kliver på tåget till Karlstad. Kliver av tåget till Karlstad för det var ju inte riktigt dit jag skulle. Kliver på tåget till Göteborg och är äntligen påväg!
 

Väl framme på centralstationen i Göteborg ifrågasätter jag ännu en gång min egen intelligens, när jag valde att packa alla mina tillhörigheter i en sportbag i stället för en rullväska. Samtidigt som varenda tidningsförsäljare på centralen hälsar mig välkommen genom att förfölja mig genom hela byggnaden innan de hittade någon annan att inte lyssna på när de tackar nej. 
 
Tog en fika, åt morotskaka i stället för lunch. Funderade på varför jag valde att inte ta med mig en jacka när jag vet att Göteborg har en helt egen atmosfär med tillhörande väderlek. Hittade en spårvagn, tog mig till Försvarsmakten och äntligen på plats.
 
Torsdag morgon. Simning 07.30. Knöt ihop baddräkten med en sportbh för att inte råka utsätta någon för ofrivillig blottning i simhallen. Vinner alla stilpoäng i världen och tar hem simtestet utan problem, yay me! Dags att briljera vid nästa test!
 
Vidare tillbaka till Rekryteringsmyndigheten. Begåvningstest. Nemas problemas. Dags att träffa sjuksköterskan och göra vad-man-nu-gör-där. Tänkte att jag inte behövde träningskläder där. Det var dumt. Fick göra isokai (styrketest) i klänning utan stretch. Men det var också nemas problemas, för jag är stark som en häst! 
 
Lunch och en stilla undran varför man serverar ärtsoppa och pannkakor på en ONSDAG. Det är ju SKANDAL. Sådant ska serveras på TORSDAGAR!!. Insåg dock inom kort att det faktiskt är torsdag och var rätt glad att jag hållit den funderingen för mig själv. Lite dumt att utbrista något sådant på en militäranläggning, kan man ju tycka. 
 
Sedan då? Läkarsamtal med en trevlig liten gubbe som verkade tycka att jag var den mest fascinerande person han träffat under dagen. Sådant är ju alltid bra. Hade en bra känsla när jag gick vidare till nästa test.. *trumvirvel* Cykeltest! 
 
Det förbannade satans cykelfanskapstestet. Hade jag varit en kändis och mitt test sänts på TV så lovar jag att kommentatorerna hade varit galna medan mina fans hade varit ännu värre. Sedan hade jag hamnat på förstasidan på valfri kvällstidning. 
 
Jag cyklade på, det gick ju bra. Sedan var det två minuter kvar och det började bli rätt jobbigt. En minut kvar och det blev ännu värre. Trettio sekunder och följande händelse hade utspelat sig om ovan scenario med kommentatorer och fans hade varit verklighet:
 
Kommentatorer:

"Lingonren cyklar på, det ser tungt ut men målet är nära. Men vad gör hon? HON SLUTAR TRAMPA! LINGONREN SLUUUUTAR TRAMPA! VAD HÄNDER!? HON SLUUUUTAR TRAMPA! HON MISSAR MÅL! LINGONREN MISSAR MÅÅL!!!"
 
Fans:

"TRAMPA LINGONREN!!!! TRAMPA FÖR I HELVETE!!!!!!! KOM IGEN DÅ!!!!!! TRAMPAAAAA!! Nej... NEJ! NEEEEEEEJ!!! TRAMPAAAAAAAA!!!!"
 

Och så var den resan över. 
 
Eller tja. Inte riktigt än. Surprise surprise! 
 
Vi har ju hemresan också! Det är nog den mest fascinerande bedrift jag åstadkommit hittills i mitt liv. Packade ihop mina saker och tog mig tillbaka till centralstationen. Klockan visar på 14 och jag har gott om tid hem, känns bra. Går och ska beställa en biljett. 1000:-. Eller restid på 10 timmar. Bara att välja och vraka. 
 
Glöm det, tänkte jag. Finns inte en chans att jag sponsrar SJ med en tusenlapp. Never in my dreams! Får till slut tag på en hyrbil som jag får transportera gratis från centralstationen till Arlanda. 
 
Arlanda. 
 
Fem timmar i bil. Eller nej, rymdskepp. Jag har aldrig kört en bil med så många knappar enbart på bildörren. Med mitt fantastiskt utvecklade lokalsinne lyckas jag ta mig hela vägen till hyrbilsinlämningen på Arlanda utan att köra fel. En enda gång. Utan GPS. Ibland blir jag faktiskt imponerad över mig själv. 
 
Åker flygbuss till terminalerna och går sedan förbi tågen två gånger innan jag faktiskt ser dem, är uppenbart trött vid det här laget. Klockan visar 23.00 och jag ska med någon buss till Märsta, så att jag kan ta pendeln till Solna utan att behöva betala den extra arlanda-spärravgiften på 85:- (ja, jag är snål). Är i Solna vid midnatt, sover hos världens bästa Karro. Tar pendeln till t-centralen och har åtta minuter på mig innan mitt tåg går. Låter magkänslan bestämma vilken perrong jag ska gå till - och väljer rätt direkt. Till slut, nästan ett dygn senare, är jag hemma.
 
Det blev inget denna gång, men jag lovar att jag utökat min hjärnkapacitet med minst hundra hjärnceller! 
 
Nu ska jag lägga fullt fokus på att cykla på en förbannad cykel i ett år. Sen är det dags att kick some ass. 
 
Tur att jag har dessa att cykla till hela året, det ger ju lite motivation i alla fall:
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Fredrika Källström

Publicerad 2015-04-17 22:41:05

Hahah åh vilken underhållning att läsa detta! Synd på cykeljäveln dock, poliskåren i det här landet behöver ju dig och din personlighet..!

Svar: Haha det var en stor underhållning att uppleva det också, kan jag lova! Jag är fit for fight om ett år, då jävlar! Polis ska jag bli!
Den Allsmäktige Lingonrenen

Postat av: Katarina

Publicerad 2015-04-19 13:16:31

Men ponnyn ser ju gudomligt söt ut i alla fall!

Svar: Visst är hon! :)
Den Allsmäktige Lingonrenen

Postat av: Sandy Bergström

Publicerad 2015-04-19 13:18:16

Fantastiskt inlägg!
Lycka till nästa gång, jag hejar på dig!! :D

Svar: Tack så mycket! :)
Den Allsmäktige Lingonrenen

Postat av: Anna Holm

Publicerad 2015-04-19 13:20:35

Underhållande text, men synd på missen!

Svar: Tack! Haha ja, men det tar jag igen nästa år!
Den Allsmäktige Lingonrenen

Postat av: Lelle

Publicerad 2015-04-19 18:33:42

Tänk om rekryteringsmyndigheten känt till innan att du inte ens kan ta dig från punkt 1 till 2 utan problem. Då hade dom kunnat bespara dig besväret att åka dit. Polis ska väl för bövelen ha järnkoll. Och att inte klara cykel testen? Jag är gubbe snart 60 och klarar den 7 dar i veckan även om du väcker mig mitt i natten. Ha lite självinsikt.

Svar: Inläggets huvudsyfte är att underhålla, ta det med en nypa salt. Jag tog mig från punkt a till punkt b utan problem och utan att för den delen spräcka tidsplanen, men har valt att fokusera på och förmedla vissa tankar för att lyfta fram det humoristiska. Jag har god självinsikt, så det behöver du icke oroa dig över. Synd att humorn verkar ha tappats bort, livet blir så tråkigt då. Roligt för dig att du klarar cykeltesterna så ofta i din ålder, måste vara en fantastisk vetskap! Ha det gott!
Den Allsmäktige Lingonrenen

Postat av: Hanna

Publicerad 2015-04-20 21:06:27

Känner igen mig i det du skriver.
Gjorde testerna i fjol (augusti) och hade 1min kvar av cykeltestet. Huvudet trampade för fullt medans benen slutade. Riktigt tråkigt :( speciellt med å vänta 4 sökomgångar för å få cykla igen! 😩

Svar: Du behöver inte vänta 4 sökomgångar för att cykla igen!! De har ändrat till 12 månaders spärrtid, vilket borde betyda att man är spärrad i en (eller eventuellt två) sökomgångar! Inte långt kvar till du kan söka igen alltså, heja heja!! :)
Den Allsmäktige Lingonrenen

Postat av: Hanna

Publicerad 2015-04-21 14:01:37

Är det sant?!
Du gjorde precis min dag 😃

Svar: Japp! 😃 de insåg väl att det inte var logiskt att ha två år på fystesterna också 👌
Den Allsmäktige Lingonrenen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej