"Du kan inte vara du om du skaffar en partner, det förstår du va?"

Publicerad 2015-02-24 21:24:00 i From my head, Den Allsmäktige LingonrenenLife, Den Allsmäktige Lingonrenen

Nej. 
 
Nej, nej, nej, nej, NEJ. 
 
"Alltså, du förstår väl att du inte kan ha dina matvanor om du blir tillsammans med någon va?". Fick jag slängt i ansiktet en gång, med en menande blick som om det sades med välmening. För i helvete. Man delar sin vardag med en partner - inte sin magsäck.

Att jag är singel är väl inte direkt någon nyhet. Jag klagar inte, jag lever ett bra liv med fantastiska varelser som förgyller min vardag och jag saknar inte någonting just nu. Däremot lär jag ju träffa någon jag fastnar för, någon gång - men det är inget jag är direkt stressad över. Livet har så mycket att ge i så otroligt många år framöver, så varför stressa? 
 
Men det provocerar många. Det provocerar så förbannat mycket att jag är singel och inte använder den tiden till att söka med ljus och lykta efter någon att para ihop mig med. Det provocerar att jag inte tänker på mina manér, eftersom det uppenbarligen är hela orsaken till min singelhet. Eller vad fasen man ska kalla det - för jag vägrar att kalla det ensamhet. För ensam är det sista jag är. 
 
Vad som å andra sidan provocerar mig otroligt mycket är att det tydligen är mitt sätt att vara som är felet. Att jag prompt ska ändra hela min framtoning för att "hitta den rätta". En kort fråga - hur tusan kan personen vara den rätta om personen inte väljer mig för den JAG ÄR?
 
Jag tänker aldrig någonsin leva mitt liv i något förbannat skal anpassat efter hur samhället säger att en ska vara. För jag är jag, ingen jävla marionett. Folk kan få rynka på ögonbrynen bäst de vill över den jag är - men jag kommer fortsätta vara så. Jag kommer inte ändra mig för att passa in i någon perfekt dejtingmall och jag kommer inte förändra mig bara för att passa ihop med en viss person. Jag kommer vara jag för alltid. Oavsett om det betyder ett agerande som enligt andra tydligen inte passar in i ett partnerskap. (Vem bestämmer ens det? Alla är för bövelen inte stöpta i samma form!?). 
 
Jag kommer aktivt välja att leva ensam tills jag träffar någon jag faller för och vice versa - och att den personen tycker om mig för den jag är. Deal with it. 
 
För fan. 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-02-25 10:11:26

SÅ bra skrivet, Vilja! Du är ju DU och att försöka ändra på sig för att hitta en partner är ju alldeles vansinnigt! Då är det ju inte DIG han faller för! Och hur konstigt eller hemskt är det att vara singel??? Sverige lär vara det land (eller i alla fall ett av dem) med flest singelhushåll, så du är ju inte direkt ensam om din situation! Och, Vilja, det är SÅ viktigt att kunna leva med sig själv utan att vara beroende av någon annan! Det finns människor som inte kan det. Jag har en sådan f d kompis som aldrig varit singel utom mycket korta perioder och då har det varit så förfärligt synd om henne. Hon har under sitt liv valt i princip vem som helst, bara för att ha någon och nu lever hon sedan ett antal år med en jätteotrevlig man som gjort att hon brutit med sina verkligt gamla vänner, t ex med mig och med hennes tidigare absolut bästa vän som dessutom bor i samma by. Nej du Vilja, du är stark och bra och du ska inte leta med ljus och lykta, för "den rätta" träffar man inte på det sättet. Och du ska verkligen inte känna att det är bråttom, för du är ju så ung och har ett förhoppningsvis långt liv framför dig. Hellre träffa "den rätta" lite sent i livet än att flytta ihop med fel person bara för att inte var singel! Att det är så, vet jag av egen erfarenhet, för jag träffade min man efter att jag fyllt 40 och jag kan inte föreställa mig en person jag skulle passa bättre ihop med!
Kram från Annie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej