Inte mot något i världen

Publicerad 2015-02-07 15:10:00 i Animals, Den Allsmäktige LingonrenenLife, Den Allsmäktige LingonrenenPhotography, Den Allsmäktige Lingonrenen

Det spelar ingen roll om jag blir rik, får en gratis all inclusive-resa till Nya Zeeland, får drömhuset eller vadfansomhelst. Jag skulle inte byta ut min fina flock - familj - mot något i hela i världen. Ingen är normal på en fläck, men det är också det som gör det så speciellt. Vi passar inte in i något stall med en massa folk och andra djur, men det gör mig absolut ingenting. För det finns ingenstans i världen där jag trivs så bra som på denna plats, med dessa familjemedlemmar. Dessa odjur är världens bästa stallkompisar, familjemedlemmar och vänner och har allihop en enorm plats i mitt hjärta ♥
 
Idag har jag ägnat flera timmar åt att fixa och dona i stallet. Har påbörjat en utrensning av förrådsutrymmet/boxen som alla verktyg och mat förvaras, mockat ur och halmat upp hela lösdriften samt flyttat på foderbordet. Förut stod foderbordet i lösdriften, vilket gjorde att odjuren tyckte att det lämpade sig alldeles utmärkt att skita där man står. Eller tja, det har ju visat sig att de gjort lösdriften till en officiell toalett - eftersom de bevisligen går dit bara för att skita också. Nu hoppas jag att jag lyckats göra om lösdriften från toalett till sovrum. Det verkar lovande i alla fall! Vi provsov lite i halmen, hela gänget. 
 
Kärlek till detta:
 
 Bonusbild, från instagram:
 
 

Kommentarer

Postat av: G I N A ~

Publicerad 2015-02-07 15:50:01

så härlig bild! Den på er tre :)

Svar: Tack så jättemycket :)
Den Allsmäktige Lingonrenen

Postat av: Annie

Publicerad 2015-02-07 17:16:36

Vilja, jag blir så lycklig av att läsa din text ovan! SÅ underbart med någon - och dessutom en så ung person som du - som är nöjd och tillfreds med det hon har och inte tror att gräset är grönare någon annanstans och bara vill ha och vill ha och vill ha och tror att man blir lyckligare då! Många håller på med mindfulness och pratar om carpe diem och att vara i nuet, samtidigt som de hela tiden tittar vidare och tänker att om jag bara kan köpa det eller få det eller kunna flytta dit eller träffa den personen, så blir livet perfekt. Så är det ju inte! Jag är så glad för din skull, för när man inser att det man har i sitt liv just nu är bra, då mår man också bra!

Många kramar till dig från Annie

Svar: Du har så rätt! Kram!!
Den Allsmäktige Lingonrenen

Postat av: Zoe

Publicerad 2015-02-08 09:51:09

annie: varför är det viktigt för dig att unga idag ska nöja sig? varför är det fint och bra att välja att leva som den här bloggaren gör, vilket gör henne lycklig, men dåligt att sträva efter något annat - som kanske gör nån annan lycklig? hur kan DU vara den som ska avgöra vad andra faktiskt behöver eller inte behöver i sina liv? jag tycker ärligt talat att "beröm" i stil med ditt bara är trist moraliserande över hur folk väljer att leva sina liv, samt tramsiga föreställningar om att man minsann inte ska vilja för mycket här i livet. men guess what, vissa av oss vill massa saker. jag skulle aldrig ha velat, som ung 20-åring, sitta fast nånstans med tre djur och känna att nu har jag nått så långt jag behöver här i världen. jag dömer ingen som lever så men för MIG var det inte, och kommer aldrig bli, rätt. jag vill(e) utbilda mig ordentligt, jag vill(e) resa och se världen, jag vill(e) lära mig mycket olika saker - språk till exempel. men vadå, då är det fel i din jante-värld eller?

seriöst. fattar inte grejen.

Svar: Min tolkning av hennes text är inte att vi ska sluta sträva efter saker. Jag själv har tydliga karriärmål och drömmar, jag vet precis vad jag vill bli, drömmen är att få åka till nya Zeeland och jag vet exakt hur drömhuset ser ut. Det är saker jag aldrig kommer sluta längta efter. MEN (vilket jag också tolkar Annies text som att hon syftar på) jag trivs så himla bra och är så glad över det jag redan har att jag inte har någon stress och panik över att göra allt det andra på en gång. Många unga idag är ju jättestressade och mår dåligt över alla de här grejerna man måste göra, vi har ju sånt jävla tryck på oss utifrån hela tiden att vi ska upptäcka världen och ha storslagna drömmar, att vi missar att hitta guldklimparna i sin omgivning man har just nu. Jag säger inte att man som 20-åring måste vara nöjd med allt och sluta sträva, tvärtom, men att stanna upp lite och inse vad som faktiskt gör en riktigt glad idag, just nu, gör att man lättare får ro i själen och mår bra. Och kanske större chans att faktiskt lyckas med de stora planer man har.

Jag känner Annie och har gjort i flera år, hon var med under min snortuffa gymnasieperiod där jag mådde riktigt dåligt. Jag stressade konstant, ville prestera bäst på ALLT - på en gång och så fort jag gjort klart något hoppade jag på något annat utan att faktiskt ta tid och uppskatta det jag hade just då. En ständig jakt efter något som slet ut mig helt.

Jag syftar alltså inte på att man ska nöja sig - utan på att man ska vara nöjd!
Den Allsmäktige Lingonrenen

Postat av: Zoe

Publicerad 2015-02-09 04:19:06

Hon skriver (förutom om gräset är grönare-blajet):

"Jag är så glad för din skull, för när man inser att det man har i sitt liv just nu är bra, då mår man också bra! "

Och min undran är: Vem är hon att avgöra vad som är bra i någon annans liv? Vem är hon att avgöra när folk bör nöja sig och när det är OK att sträva efter något? Och framförallt - hur mycket vet vi EGENTLIGEN om andras liv?? Jag har levt ett på ytan perfekt liv men mått uruselt. Fanns säkert snormånga då som inte förstod varför jag valde att kämpa mot nåt annat, för jag borde ju ha tyckt att allt var så bra, men för MIG var det inte bra alls. Och det är väl det enda som betyder något? Att man själv mår bra och är nöjd. Inte vad nån annan råkar tycka.

Svar: Hade skrivit ett skitlångt svar - så försvann det. Orka :(

Jag håller med dig i frågeställningarna, våra liv är ju just våra egna. Dock tror jag att vi tolkar just den här personens kommentar olika - då hon känner mig mer än väl men du är utomstående, och kommentaren är riktad till just mig.

Anyhow, alla lever sina liv som de väljer att leva dem - men otroligt många mår väldigt dåligt och den högen har också ökat markant senaste åren. Och jag tror att det här med att leva livet på ytan är en bidragande orsak - det är energikrävande på fel sätt och får oss att må sämre. Hade vi varit mer ärliga mot oss själva och levt våra liv som vi faktiskt vill leva dem - då mår man bra, då blir man glad och framför allt uppstår en äkta känsla av välbefinnande och nöjdhet. Det betyder inte att man ska sluta sträva efter saker - utan att man ska släppa fasaden och lära sig leva sitt liv på riktigt i stället. Vara ärlig mot sig själv.

Det här är ett ganska luddigt ämne där alla tolkar och tycker olika, så jag är inte förvånad över att det skapar reaktioner :)
Den Allsmäktige Lingonrenen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej