En fruk(t)ost

2015-06-27 06:44:20 Food, Den Allsmäktige Lingonrenen

Det finns nog ingenting här i världen som får mina smaklökar att dansa så frenetiskt som riktigt goda frukter och bär. Igår snubblade jag över ett paket ekologiska körsbär samt en ask svenska jordgubbar. Det tillsammans med färsk papaya, Innocents äpple- och hallonjuice samt en mugg med Pukka's Earl grey lyckades verkligen att toppa min morgon. Det är väldigt få gånger om året som jag vaknar omänskligt tidigt utan den djävulska väckarklockans inblandning, men när jag väl gör det tycker jag att det är roligt att spendera den tiden åt att fixa ihop en fin frukost. Man blir lite gladare då!
 
 

Det finns inget vackrare ting

2015-06-25 23:19:33 Style, Den Allsmäktige Lingonrenen

Mina djur är det absolut bästa jag vet. För mig är de filurerna som får mig att bli lite sådär gråtig och glad, bara av att titta på dem. 
 
Men det finns också ett materiellt ting som får mig att bli sådär gråtigt lycklig. Böcker. De är fantastiskt vackra och fyller mig med ett varmt lugn, samtidigt som de också är fulla av liv. Speciellt gamla böcker. Det finns inga böcker som ligger mig så varmt om hjärtat som gamla böcker med gulnade blad. Orden och bokstäverna är en så otroligt liten del av betydelsen i en gammal bok. Det rymmer så otroligt mycket mer. Pärmarna, bladen, doften. Ett helt liv mellan några blad. 

När jag blir stor och bor på gård ska jag ha ett alldeles eget bibliotek! 
 
 

Midsommar i Bro

2015-06-20 17:24:00 Life, Den Allsmäktige Lingonrenen Photography, Den Allsmäktige Lingonrenen

När jag var liten firades den obligatoriska midsommaren hos morfar i Marsjö. Alla barn klädde sig i blomsterkransar och tog sig i samlad trupp ned till badplatsen med cykelkärran på släp. På cykelkärran trängdes olika typer av sommarmat, samt de obligatoriska jordgubbarna och vattenmelonbitarna. Nere vid stranden var byn samlad, midsommarstången kläddes, restes och dansades ikring medan några spelmän gick loss på dragspelet. En farbror från byn spände varje år för sin fjordhäst framför kärran och körde varv efter varv runt det lilla fältet med glada barn och vuxna på släp. 
 
För ett par år sedan tystnade musiken. Farbrorn med fjordingen kom ned som vanligt, med häst och vagn, men för att säga att han kört sina sista rundor. Han tackade för sig, önskade glad midsommar och vände hemåt med kärran igen. Två glada damer liftade med och det blev på något vis ett vackert men ändå lite sorgligt avslut på en tradition som begyllt hela min barndom. 
 
I år packade jag därför väskan och tog tåget till Stockholm i stället, där jag möttes upp av Isolde för att åka vidare till Bro. Där spenderade vi midsommarafton vid en annan brygga och en annan tillvaro. Åt sill och jordgubbar, metade abborrar som inte ville nappa och plockade blommor till de traditionsenliga kransarna. En väldigt fin midsommar!