Midsommar i Bro

Publicerad 2015-06-20 17:24:00 i Life, Den Allsmäktige LingonrenenPhotography, Den Allsmäktige Lingonrenen

När jag var liten firades den obligatoriska midsommaren hos morfar i Marsjö. Alla barn klädde sig i blomsterkransar och tog sig i samlad trupp ned till badplatsen med cykelkärran på släp. På cykelkärran trängdes olika typer av sommarmat, samt de obligatoriska jordgubbarna och vattenmelonbitarna. Nere vid stranden var byn samlad, midsommarstången kläddes, restes och dansades ikring medan några spelmän gick loss på dragspelet. En farbror från byn spände varje år för sin fjordhäst framför kärran och körde varv efter varv runt det lilla fältet med glada barn och vuxna på släp. 
 
För ett par år sedan tystnade musiken. Farbrorn med fjordingen kom ned som vanligt, med häst och vagn, men för att säga att han kört sina sista rundor. Han tackade för sig, önskade glad midsommar och vände hemåt med kärran igen. Två glada damer liftade med och det blev på något vis ett vackert men ändå lite sorgligt avslut på en tradition som begyllt hela min barndom. 
 
I år packade jag därför väskan och tog tåget till Stockholm i stället, där jag möttes upp av Isolde för att åka vidare till Bro. Där spenderade vi midsommarafton vid en annan brygga och en annan tillvaro. Åt sill och jordgubbar, metade abborrar som inte ville nappa och plockade blommor till de traditionsenliga kransarna. En väldigt fin midsommar!
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Sofia - Utbildad nagelteknolog i Stockholm

Publicerad 2015-06-21 14:34:25

Vilka vackra bilder!

Svar: Tack :)
Den Allsmäktige Lingonrenen

Postat av: Ida - foto & häst

Publicerad 2015-06-26 16:47:46

så fina och härliga bilder :D

Svar: Tack :D
Den Allsmäktige Lingonrenen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej